50+ Cele mai frecvente greseli in engleza

Mai jos sunt prezentate cele mai frecvente greșeli în limba engleză

 • Affect / effect

“Effect” este cel mai adesea un substantiv și, în general, înseamnă “a result.” Cu toate acestea, “effect” poate fi folosit ca verb care înseamnă în esență “to bring about,” sau “to accomplish.” Cuvântul “affect” este aproape întotdeauna un verb și în general înseamnă “to influence.” Cu toate acestea, “effect” poate fi folosit ca substantiv atunci când vorbești despre starea de spirit pe care cineva pare să o aibă.


 • Capitalization

Titlul unei persoane este scris cu majuscule când precede numele și, astfel, este văzut ca parte a numelui; odată ce titlul apare, alte trimiteri la persoana care deține titlul apar în minuscule [de exemplu, președintele]. Pentru grupuri sau organizații, numele este scris cu majuscule atunci când este numele complet (de exemplu, Departamentul de Justiție al Statelor Unite); alte referințe ar trebui să fie scrise cu litere mici (de exemplu, departamentul). În general, utilizarea literelor majuscule ar trebui să fie redusă pe cât posibil.

Cele mai frecvente greseli in engleza
Cele mai frecvente greseli in engleza

 • Compared with vs. compared to

Compare to este să sublinieze sau să implice asemănări între obiectele considerate esențial de o altă ordine; compare with este, în principal, pentru a evidenția diferențele dintre obiectele considerate în esență de aceeași ordine [exemplu: life has been compared to a journey; Congress may be compared with the British Parliament].

 • Confusing singular possessive and plural nouns

Substantivele posesive singulare iau întotdeauna un apostrof, cu mici excepții, iar substantivele plural nu iau niciodată un apostrof. Omiterea unui apostrof sau adăugarea unuia în care nu aparține face ca propoziția să fie neclară.

 • Coordinating conjunctions

Cuvintele, cum ar fi “but,” “and,” “yet,”, se alătură unor elemente similare din punct de vedere gramatical [adică, two nouns, two verbs, two modifiers, two independent clauses]. Asigurați-vă că elementele cu care se alătură sunt egale ca importanță și în structură.

 • Dangling participle

O frază participativă la începutul unei propoziții trebuie să se refere la subiectul gramatical al propoziției.

 • Dropped commas around clauses

Plasați virgule în jurul cuvintelor, frazelor sau clauzelor care întrerup o propoziție. Nu folosiți virgule în jurul unor clauze restrictive, care oferă informații esențiale despre subiectul propoziției.

 • The Existential “this”

Includeți întotdeauna un referent cu “this” cum ar fi “this theory…” sau “this approach to understanding the….” Fără niciun referent, “this” poate confunda cititorul.

 • The Existential “it”

Existenta lui „it” nu oferă nicio referință pentru ceea ce „este”. Fii specific!

Cele mai frecvente greseli in engleza
 • Its / it’s

“Its” este forma posesivă a lui “it.” “It’s” este contracția “it is” sau “it has". Nu sunt schimbabile și acestea din urmă trebuie evitate în scrierea savantă.

 • Fewer / Less

Dacă îl poți număra, folosește cuvântul "fewer"; dacă nu îl poți număra, folosește cuvântul "less".

 • Interrupting clause

Această clauză sau expresie întrerupe o propoziție, cum ar fi, “however". Plasați o virgulă pe ambele părți ale clauzei de întrerupere. O clauză de întrerupere ar trebui în general să fie evitată în scrisul academic.

 • Know your non-restrictive clauses

Această clauză sau frază modifică subiectul propoziției, dar nu este esențială pentru înțelegerea propoziției. Cuvântul „which” este pronumele relativ folosit de obicei pentru a introduce clauza nonrestrictivă.

 • Singular words that sound plural

Când folosim cuvinte precum “each,” “every,” “everybody,” “nobody,” sau “anybody” într-o propoziție, ne gândim probabil la mai multe persoane sau lucruri. Dar toate aceste cuvinte sunt gramaticale singulare: se referă la o singură persoană sau lucru la un moment dat. Și, din păcate, dacă schimbi verbul pentru a corecta gramatica, creezi o frază pedantică precum “he or she” sau “his or her".

 • Split Infinitive

Un infinitiv este forma unui verb care începe cu „to”. Divizarea unui infinitiv înseamnă a plasa un alt cuvânt sau cuvinte între „to” și verbul infinitiv. Acest lucru este considerat incorect de către puriști, dar în zilele noastre este considerat o chestiune de stil, mai degrabă decât o gramatică slabă. Cu toate acestea, în scrierea academică, este mai bine să evitați infinitivele împărțite.

Cele mai frecvente greseli in engleza
Cele mai frecvente greseli in engleza
 • Subject/ pronoun disagreement

Există două tipuri de dezacorduri subiect / pronume. Schimbările de număr se referă la trecerea între singular și plural în aceeași propoziție. Fii consistent. Schimbările în persoană apar atunci când persoana trece în interiorul propoziției de la prima persoană la a doua, de la a doua la a treia persoană etc.

 • That vs. which

Clauzele (denumite restrictive) sunt esențiale pentru sensul propoziției; care clauze (numite nonrestrictive) nu fac decât să adauge informații suplimentare. În general, majoritatea clauzelor nerestrictive din scrierea academică sunt incorecte sau de prisos. În timp ce faceți dovada, mergeți pe o “which” vânează și transformați majoritatea în clauze restrictive. De asemenea, “that” nu urmează niciodată o virgulă, ci “which” face.

 • Verb Tense Agreement

Aceasta se referă la păstrarea aceluiași timp [trecut, prezent, viitor] pe parcursul unei clauze. Nu treceți de la o tensiune la alta dacă timpul pentru fiecare acțiune sau eveniment este același. Rețineți că, atunci când vă referiți la acțiuni sau evenimente separate, intervalele pot fi diferite.

 • Who / whom

Who este folosit ca subiect al clauzei pe care o introduce; Whom este folosit ca obiect al unei prepoziții, ca obiect direct sau ca obiect indirect. O cheie pentru a vă aminti ce cuvânt să folosiți este să înlocuiți pur și simplu cine sau cine cu un pronume. Dacă puteți înlocui el, ea, noi sau ei în clauză, și încă sună bine, atunci știți că cine este cuvântul corect să-l utilizați. Dacă totuși, el, ea, noi sau ei sună mai potrivit, atunci whom este alegerea corectă pentru propoziție.

 • Apostrophes

Poziția unui apostrof depinde dacă substantivul este singular sau plural. Pentru cuvintele singulare, adăugați o „s” la final, chiar dacă litera finală este „s.” Pentru contracții, înlocuiți literele lipsă cu un apostrof; dar amintiți-vă că este locul unde nu mai sunt literele, ceea ce nu este întotdeauna acolo unde cuvintele sunt alăturate [de exemplu, "is not” si "isn’t”]. Rețineți că contracțiile sunt rareori utilizate în scrierea savantă.

 • Colorless verbs and bland adjectives

Vocea pasivă, folosirea verbului to be, este o oportunitate pierdută de a folosi un verb mai interesant și mai precis atunci când poți. Adjectivele pot fi de asemenea folosite foarte specific pentru a adăuga la propoziție. Încercați să evitați adjectivele generice sau bland și să fiți specifici. Folosiți adjective care adaugă sensul propoziției.

 • Comma splices

Un splice virgulă este utilizarea incorectă a unei virgule pentru a conecta două clauze independente (o clauză independentă este o frază completă din punct de vedere gramatical și conceptual: adică poate sta de la sine ca propoziție). Pentru a corecta splice de virgule, puteți: înlocui virgula cu o perioadă, formând două propoziții; înlocuiți virgula cu un punct și virgulă; sau, uniți cele două clauze cu o conjuncție, cum ar fi “and,” “because,” “but,” etc.

Cele mai frecvente greseli in engleza
Cele mai frecvente greseli in engleza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *